Mobiele demonstratie pizza bakoven
Apr 15, 2013Public
Photo: De basis voor de mobiele rocket oven is gemaakt.
Photo: Toevoegen van een isolatie op basis van vermiculiet en leemslip
Photo: De bodem is opgebouwd uit chamotte tegels. Heel de oven zal opgebouwd worden uit deze tegels. Als de rocket oven naar een andere locatie gaat dan worden de tegels erafgehaald en ter plaatsen weer opgebouwd.
Photo: De rookgassen komen niet in aanraking met het gerecht. Dit noemt men een witte oven. De witte oven is gemaakt van een inoxe bak met een gietijzeren stookdeurtje en een chamotte bakplaat van drie centimeter dikte.
Photo: De rookgassen worden onder en rond de witte oven geleid.
Photo: De rocket wordt beneden gevuld met hout. Het aansteken van het hout gaat met het grootste gemak omdat de rocket een grote trek creëert. Een schoorsteen is niet noodzakelijk. Elke houtsoort kan gebruikt worden als brandstof. Het moet geen eiken- of appelhout zijn zoals in de traditionele pizza oven.
Photo: De oven bereikt makkelijk 300°C. De pizza wordt op de chamotte tegels gelegd en is na één a twee minuten gebakken. Er kunnen twee pizza tegelijk gebakken worden maar zo snel krijgen wij ze nog niet belegd!;)
Photo:
Photo:
Photo: De eerste keer dat de pizza oven gebruikt wordt en direct een groot succes. Wie weet word ik wel professioneel pizza bakker!:)
Photo: En smullen maar!:)
Photo:
Photo:
Photo:
Photo:
Photo:
Photo:
Photo:
Photo:
Photo: