Iskali plavčke, našli tulipane
Apr 12, 2012Public
Photo: Plavček ali barjanska žaba
Photo: Vsak s svojim fotoaparatom in bolj ali manj primerno obuti smo se odpravili po nam že znani poti proti mlaki. Prvi so nas razveselili močvirski tulipani. zaradi svojih lepih cetov so kar nekaj časa trpeli prisotnost fotografskih objektivov.
Photo: Med delom na terenu
Photo: Norice ali bingeljci
Photo: Naš mentor med delom
Photo: in njegov izdelek
Photo: Ko smo bili zadovoljni s fotografijami, smo se odpravili naprej do mlake. Čeprav se je vegetacija šele komaj zbudila, je bil pogled na gladino vode in okolico nekaj posebnega. Pričakovali smo hrupno regljanje in nepregledano število plavčkov, vendar smo bili nekaj dni prepozni in smo na tistem mestu namesto žab našli ogromno mresta.
Photo: Le dva zamudnika, ki sta se v vodi še vedno oklepala en drugega, sta nam dala predstavo, kako plavčki sploh izgledajo.
Photo: Med raziskovanjem smo naleteli še na druge živali, kot so race, pijavke,vodne žuželke…
Photo: Preiskali smo vsako lužo.
Photo: Da so tudi okostja živali zelo zanimiva in fotogenična, je dokaza okostje srnjaka, ki je ležalo v blatu in vodi.
Photo: In spet smo imeli veliko dela s fotografiranjem, saj je vsakdo hotel narediti čim boljšo fotografijo.
Photo: Ko smo območje okoli vode dovolj pregledali, smo odšli vohljat za nečem zanimivim še v gozd, kjer sta nas mentorja Sava in Jure poučila še o rastlinah, ki smo jih videli okoli sebe. Na poti smo naleteli na ogromno podrto drevo in ga v trenutku okupirali ter začeli kukati pod strohnjeno lubje, saj se tam ponavadi najde marsikaj zanimivega.
Photo: In nismo se zmotili. V objektiv smo lovili hitre strige, ugotavljali katera ličinka je tako zelo podobna mokarjem in se spraševali, kolikšno hranilno vrednost ima zajetna ličinka (oslička ali kozlička?).
Photo: Striga
Photo: Mokar?
Photo: Čas je mineval in se nam je že mudilo nazaj v šolo, na poti nazaj smo naredili še nekaj fotografij močvirskih tulipanov,
Photo: pregledali luže v mlakah in upali, da v nas ne skočil ogromna krvoločna žaba.
Photo: Kalužnica
Photo: Drevo zaljubljencev