Tilburg - Oude Luchtfoto's
Apr 28, 2012Public
Photo: 1940 - Complex van stoomververij en chemische wasserij de Regenboog aan de Bredaseweg. Onder de Generaal Kromhout kazerne.
Photo: 1980 - Blik het oude fabriekscomplex van de Volt tussen de Groenstraat en de Voltstraat. Rechts de Broekhovenseweg en dan de Broekhovense kerk en daarna de splitsing Bisschop Zwijsenstraat en Piusstraat.
Photo: Luchtfoto van de Broekhovenseweg en omgeving. Rechtsonder de Van Grobbendonckstraat en linksonder het Van Malsenhof. De schuinlopende straat is de Radiostraat, met op de hoek de boerderij van de familie Willemse - De Brouwer. Later was op deze plaats ijzerwarenhandel Vriens en tegenwoordig een filiaal van Scapino gevestigd. Op de achtergrond het fabriekscomplex van de Volt (Datum onbekend)
Photo: 1953 - Panorama vanaf kerktoren Broekhoven II met zicht op de nieuwbouw van de woningen tussen de Edisonlaan en Professor Lorentzstraat. Links de Ringbaan Zuid. In het midden de Begraafplaats Professor Lorentzstraat toen nog aan de Groenstraat gelegen.
Photo: 1977 - Luchtfoto St. Elisabethziekenhuis. In het midden is het hoofdgebouw aan de Jan van Beverwijckstraat. Onderaan de Gerard van Swietenstraat, rechts de Ringbaan Oost en bovenaan de Nieuwe Bosscheweg.
Photo: 1940 - Emmastraat en Willemsplein met op de voorgrond het Paleis-Raadhuis. Op de achtergrond de BeKa fabriek aan de St Josephstraat.
Photo: 1958 - Rechts de Emmastraat met op het einde het Piusplein, links in de midde de Parkstraat, die uitkomt op de Heuvelstraat. onder bij de bomen de  rechts het Wilemsplein. Boven links de Heuvelsekerk
Photo: 1960 - Emmastraat en Willemsplein. Op de achtergrond de BeKa fabriek aan de St Josephstraat. Links op de voorgrond Restaurant Meesters aan het Kerkpad en links op de achtergrond de fabriek van Brands aan de Pieter Vreedeplein.
Photo: 1966 - Panorama van het Centrum met op de voorgrond de voormalige Emmastraat (nu Emmapassage), en geheel rechts de Paleisring, achter het Piusplein met de Ford Garage Knechtel (nu de Heuvelpoort) en links in het midden de parkeerplaats van de Hema en C&A.
Photo: 1979 – panorama van de Emmastraat met parkeerterrein achter de Hema en C&A en de in aanbouw zijnde Heuvelpoort.
Photo: 1951 - Fatimastraat en omgeving met het complex van wollendekenfabriek AaBé. Daarvoor, gelegen langs de Ringbaan-Zuid, grasland waarop voetbalvelden ten behoeve van het personeel werden aangeleg
Photo: 1962 - Bouw zwembad en woningen aan de Friezenlaan aan de toenmalige Berkdijksestraat hoek Zouavenlaan
Photo: 1950 - Luchtfoto van het Moederhuis van de Fraters aan de Gasthuisstraat (nu Gasthuisring), onder rechts de Spoorlaan en aan de andere kant de Fraterstraat. Boven rechts de Lange Nieuwstraat.
Photo: 1956 - Noordhoek, De N.V. Lakenfabrieken v/h E. Elias aan de Industriestraat 19. Rechts de kerk van het H. Hart (Noordhoek) met de Industriestraat (loop achter de kerk door) en uitkomend voor de kerk, de Mozartstraat. Langs het spoor de Alleenhouderstraat. Bovenaan in het midden het moederhuis van de fraters aan de Gasthuisstraat.
Photo:
Photo: 1916 - GroenstraatVolt. Zuid. Algemeen, Luchtfoto. Voltterrein, fabriekscomplex Volt omstreeks 1916. Links op de achtergrond het kerkhof van Broekhoven en rechts op de achtergrond de boerderij van de familie Segers aan de Groenstraat. Waarschijnlijk is deze foto genomen vanuit de kerktoren van Broekhoven
Photo: 1950 - Panorama van de Heuvel richting Koestraat, en de Heuvelsekerk, boven rechts de NS werkplaats en de spoorwegovergang.
Photo: 1957 - De Heuvel op de voorgrond met de Looiersbeursmet rechts de Tuinstraat
Photo: 1967 - Heuvel - Piusplein gezien vanaf de toren van de St.-Jozefkerk. Links hotel Riche (nu Heuvelpoort) en daarnaast garage Knegtel met de daarachter gelegen werkplaats. Op de achtergrond de kerk van Broekhoven II. Rechts achter de nieuwbouw van het Koningsplein.
Photo: 1978 - Panorama van Tilburg vanaf de toren van de Heuvelse kerk met blik op de Heuvel en Heuvelring, geheel rechts het Hotel Riche dat zich in afbraak bevind.
Photo: 1978 - Luchtfoto van de Heuvel en omgeving
Photo: 1924 - Panorama van de Oude Markt, Heuvelstraat, Zomerstraat, Nieuwlandstraat en Langestraat
Photo: 1927 - Blik van de toren van de Heikese Kerk met in de midden van links naar rechts de Heuvelstraat en geheel rechts onder Café Marinus aan de Monumentstraat en links daarvan (schuin naar boven) het Kerkpad. Rechts boven de Heuvelse Kerk.
Photo: Luchtfoto van het complex van het St. Elisabethziekenhuis aan de Jan van Beverwijckstraat