Heidewandeltocht op 27-08-2011 vanuit Rijssen door A.W.K.. 30 Km.
Aug 27, 2011Public
Photo: Het was dit keer niet zo druk heb ik achteraf vernomen. Al snel na de start van de grote groep starters kon ik deze foto nemen.
Photo: In deze omgeving heb ik wat meer paddestoelenkunnen fotograferen.
Photo: Hier en daar was het goed modderig na deze natte zomer. Maar wat deert dat.
Photo: Alvast een voorproefje van de heide die ik verwachtte.
Photo: De Biesterije is een landgoed van bijna vijftig hectare bos en heide nabij Rijssen (Overijssel) dat deel uitmaakt van het Hollands Schwarzwald.
Photo:
Photo: Vreemde soorten zwammen (?) heb je hoor.
Photo:
Photo:
Photo: Deze groeide grotendeels uit de zijkant.
Photo: Vast van vorig jaar!
Photo: Deze had ik nog niet.
Photo: 27 Augustus
Elsrock 2011

Sportaccomodatie R.K.S.V.
Elsmaten 1 Rijssen
Line up:

Watch Me Bleed, The Kandidate, Symphorce, SkaldGrim, Asphyx
Tags:

Metal, Thrash metal, Groove metal, Death metal, Crossover, Thrashcore, Heavy Metal, Power metal, Doom metal, Rock, Folk metal, Symphonic metal, Melodic death metal, Metalcore, Blackened death metal, Oriental metal, Viking metal, Speed metal, Industrial, Industrial metal, Dark metal, Electronic music, Rock music, Stoner rock
Photo: Ik liep hier langs de opbouw Elsrock 27-08-2011

Sportaccomodatie R.K.S.V.
Elsmaten 1 Rijssen
Photo: Grote tent voor Elsrock 27-08-2011.

Sportaccomodatie R.K.S.V.
Elsmaten 1 Rijssen
Photo: Hier kom ik Rijssen weer binnen.
Photo:
Photo: Eerst een greppeltje en toen nog over een hekje. Galant hé van deze heer.
Photo: Ik vond dit apart genoeg om te fotograferen zo hoog en solitair.
Photo: In dit stuk van de wandelroute staan allemaal kleine informatiekubussen. Wel wat veel informatie en vlak achter elkaar vind ik zelf.

Langs de route staan meer dan 2000 jaarpaaltjes, voor ieder jaar van onze jaartelling één. Op de paaltjes staan wetenswaardigheden uit het betreffende jaar. Feiten die betrekking hebben op gebeurtenissen in de regio, Nederland, Europa en in de rest van de wereld. Van de bouw van de Eiffeltoren tot de uitvinding van de naaimachine. Van de ontdekking van Australië tot de vernietiging van de Aztekenstad Tenochtitlan. Van het eerste sms-je tot de opstand van de Bataven tegen de Romeinen. Al die informatie is kort en bondig weergegeven op draaibare kubussen die aan de jaarpaaltjes bevestigd zijn. Veertig fleurig uitgevoerde informatiepanelen - ook draaibaar - completeren het geheel. Alles bij elkaar vormt het 's werelds grootste tijdlijn.
Photo: Zijaanzicht van het Rijssens Museum.
Photo: Het museum ligt aan de groene, oostelijke kant van Rijssen en bevindt zich in het kasteelcomplex van De Oosterhof. De havezate De Oosterhof is op zich al een bezichtiging waard!

Het Rijssens Museum is een stadsmuseum. Rijssen is een kleine, maar eeuwenoude stad met een bijzondere en rijke geschiedenis. De vroegere jute-industrie was enorm belangrijk voor de Rijssense economie en maakt deze stad daarmee uniek in Nederland. Een deel van de tentoonstelling is eraan gewijd.
Photo: Het Rijssens Museum.
Photo: Infobord bij Rijssens museum.